{ Новости Бизнеса } Все будет замечательно...
войти на сайт Бесплатно можно смотреть фильмы онлайн и не забудьте о шаблоны dle на нашем ресурсе бесплатно скачать фильмы c лучшего сайта

A ngarkoni baterinë e telefonit tuaj në mënyrë korrekte?

 1. Jeta e baterisë
 2. Pikat kryesore të ngarkimit të baterisë së telefonit
 3. Ngarkimi i duhur i telefonit është i lehtë
 4. A duhet të ngarkoj baterinë në 100%
 5. Mund ta vë telefonin gjatë natës
 6. Teknologji e shpejtë e ngarkimit
 7. Temperatura mund të ndikojë në jetën e baterisë.
 8. Shumë varet nga ngarkuesi
 9. Rekomandime për tarifimin e telefonave
 10. Rezultati

Për shkak të mbivendosjes së popullsisë, sidomos të rinjve, në smartfonë, shfaqet një sëmundje e veçantë e nomofobisë - frika nga pamundësia për të përdorur një vegël të tillë.

Një problem tjetër lidhur me një shpikje të dobishme është shkarkimi i tij në çdo moment. Çfarëdo që kanë zhvilluar prodhuesit e smartfonëve të grumbulluar, ka ende pak zgjidhje që mund të mbeten pa rimbushje për javë të tëra. Përveç kësaj, ende nuk ka bateri ideale për telefonat celularë që mund të përballojnë mijëra cikle rimbushja pa humbur kapacitetin. Prandaj, sot çështja është e rëndësishme: si duhet të ngarkuar telefonin në mënyrë që ajo do të ju lutem përdorues për një kohë të gjatë me një jetë të mirë bateri.

Jeta e baterisë

Jeta e baterisë

Kuptohet, askush që thjesht nuk e ngarkon telefonin prek autonominë. Shumë varet nga bateria specifike dhe jeta e saj. Për një përdorues mesatar, periudha e operimit është e kufizuar në një maksimum prej 4 vjetësh. Sipas ekspertëve, është e mundur të zgjatet koha duke respektuar një numër rekomandimesh të dobishme gjatë ngarkimit të telefonit.

A e dini se cili OS i lëvizshëm është më i miri në vitin 2017? Dhe ne e dimë!

Ende nuk kanë shpikur bateritë që kanë punuar për shekuj me radhë. Zgjidhjet ekzistuese janë projektuar për 300-500 cikle ngarkimi. Ekspertët e Apple pretendojnë se bateritë e iPhone arrijnë një normë maksimale prej 80% pas 1,000 cikleve. Pas periudhës së caktuar, bateritë humbasin aftësinë për të mbajtur ngarkuar për një kohë të gjatë. Ka disa rregulla për ngarkimin e telefonave, smartfonëve, laptopëve ose tabletave.

Pikat kryesore të ngarkimit të baterisë së telefonit

Pikat kryesore të ngarkimit të baterisë së telefonit

Më e ngutshme është nevoja për të shkarkuar plotësisht baterinë para fillimit të procesit të ngarkimit. Nuk është një gjë e tillë si "efekti i kujtesës së baterisë". Bateritë kujtojnë sasinë e ngarkesës së mbetur me kusht - ato nuk shkarkohen deri në fund. Në këtë rast telefoni është në gjendje funksionale. Në rastin e ngarkimit të shpeshtë nga 20% në 80%, mund të thuhet "harresa" e pajisjes rreth atyre 40% që nuk janë të ngarkuar.

Si të porositni një smartphone nga Kina, në mënyrë që të mos jetë i dëmtuar?

"Efekti i kujtesës" është i vlefshëm për bateri nikeli-metalik dhe nikel-kadmium, të cilat janë instaluar në telefonat e vjetër celularë. Parimi nuk ka lidhje me llojet e baterive me litium-jon (Li-ion) dhe litium-polimer (Li-pol). Ky lloj i baterisë nuk është i aftë të "humbasë kujtesën". Prandaj, telefonat me Li-ion, Li-pol (modelet më moderne) janë të ngarkuar shpesh dhe jo plotësisht. Sidoqoftë, nuk duhet lejuar të lëshohet në zero.

Ngarkimi i duhur i telefonit është i lehtë

Ngarkimi i duhur i telefonit është i lehtë

Shumë argumentojnë se bateritë e litiumit nuk duhet të ngarkohet nga 0 në 100%. Kur pajisni telefonin me një bateri me bazë litiumi, është e këshillueshme që të mbani ngarkesën e saj në nivelin 50% (+ - 20%). Kur bateria është më shumë se gjysma e shkarkimit, rekomandohet të rimbushni telefonin inteligjent ose pajisje të tjera.

Opsioni më i mirë është të ngarkoni baterinë për një përqindje të caktuar disa herë në ditë. Mos e ngarkoni plotësisht baterinë e telefonit. Kjo qasje, sipas shumë ekspertëve, do të ndikojë ndjeshëm në jetën e baterisë. Kur ngarkoni shkarkimin nga gjysma, mund të ndikoni dukshëm në funksionimin e baterisë, duke rritur kohëzgjatjen e përshtatshmërisë së saj me 1.500 cikle.

Si rezultat, nëse ndjekni rregullat, zgjidhja më optimale është të ngarkoni telefonin nga 40% në 80%, në të cilën është e dëshirueshme të mos lejoni që bateria të derdhet nën 20%, por jo ta mbushë atë deri në 100%.

A duhet të ngarkoj baterinë në 100%

A duhet të ngarkoj baterinë në 100%

Përkundër rregullave të dakorduara për përjashtimin e shkarkimit të plotë të një smartphone, ekziston një përjashtim i kontrolluar nga shumë ekspertë. Li-jon dhe bateritë Li-pol të litiumit kërkojnë shkarkim të plotë (deri në 0%) të paktën një herë në disa muaj.

Dëgjuar në lidhje me versionin e ri të Android 8.0 Oreo? Ne i konsideruam të gjitha tiparet e tij.

Metoda e mësipërme i ngjan procesit të rinisjes së kompjuterit ose pushimit të domosdoshëm për një person në sezonin veror. Pozicioni vlen për të gjitha pajisjet, duke përfshirë telefonat. Një trajnim i tillë është i nevojshëm për të kalibruar sistemin elektronik, i cili është përgjegjës për shfaqjen e saktë të treguesve të ngarkimit të një smartphone, tabletë ose pajisje të tjera.

Mund ta vë telefonin gjatë natës

Mund ta vë telefonin gjatë natës

Smartphones moderne mbështesin teknologjinë që parandalon rrjedhën e energjisë sapo bateria të jetë 100% e plotë. Mos shkëputja nga rrjeti gjatë natës nuk kërcënon pajisjen tuaj të preferuar me dëmtime ose dëmtime të tjera. Megjithatë, gjatë ngarkimit, është e zakonshme që bateria të aktivizojë herë pas here, duke mbushur deri në nivelin maksimal. Prandaj, ajo është nën stres gjatë gjithë kohës, duke u veshur pak. Duke praktikuar rimbushjen natën për vite, bateria është e konsumuar pak më shpejt se në rastet kur përdoruesi i përmbahet rregullave të mësipërme për ngarkimin e telefonit.

Problemet gjatë ngarkimit natën e telefonit mund të shkaktohen më shumë nga një përshtatës i gabuar i rrymës, kabllor ose vetë bateria. Rastet e ndezjes së pajisjeve ndodhin rregullisht, të cilat duhet të merren parasysh kur fitojnë një njësi të furnizimit me energji të cilësisë së dobët ose një bateri shumë të lirë. Nëse vërehet se telefoni i mençur po ngrohet gjatë ngarkimit, sigurohuni që të hiqni mbulesat, mos e vendosni në vende të lira pa akses.

Teknologji e shpejtë e ngarkimit

Teknologji e shpejtë e ngarkimit

Gjithnjë e më shumë smartphones Android marrin funksion të ngarkimit të shpejtë, për shembull, zhvillimi i Quick Charge nga Qualcomm. Pajisjet Samsung përdorin teknologjinë Adaptive Fast Charging. Një kontrollues i veçantë i mbështetur në telefona të tillë të zgjuar, të mbështetur nga çipi, rrit fuqinë e rrymës, e cila kontribuon në mbushjen e shpejtë të baterisë.

Smartphones lakuar dhe frameless: madhështia apo perversion e ardhmja celular?

Versione moderne të teknologjisë së ngarkimit të shpejtë janë në gjendje të mbushin një bateri telefonike mesatare (në 3000-3500 mAh) në më pak se 1.5 orë. A po ngarkon shpejt telefonin tuaj të dëmshëm? Versioni i parë i teknologjisë mund të dëmtojë me të vërtetë baterinë, duke çuar në dështimin e tij të hershëm. Megjithatë, sot situata ka ndryshuar dukshëm. Teknologjitë aktuale nuk kanë gjasa të dëmtojnë telefonin tuaj të mençur. E pra, nëse ende keni frikë nga ngarkimi i shpejtë, blini një përshtatës të rregullt të rrymës.

Temperatura mund të ndikojë në jetën e baterisë.

Për të zgjatur jetën e baterisë së telefonit tuaj, shmangni praninë e tij në vendet me pika të rënda të temperaturës:

 • Mos e leni në pult në makinë, nëse dielli i korrikut bërtet jashtë, mos e vendosni pajisjen pranë pajisjeve të ngrohjes - nuk mund të "vrisni" smartphone tuaj, por gjithashtu të shkaktoni një zjarr.
 • Në të ftohtë, e cila është vërejtur për një kohë të gjatë, smartphone shkarkohet më shpejt (shpesh vetëm duke qenë në xhepin tuaj).

Në rastin e bateri laptopë, një jastëk ftohës mund të jetë një lifesaver në verë.

Shumë varet nga ngarkuesi

Është e këshillueshme që të përdorni përshtatësin e rrymës, të bashkangjitur me telefonin celular. Është e këshillueshme që të zëvendësohet blerja e kujtesës me cilësi të lartë me parametra të ngjashëm "vendas". Ngarkuesit e lirë që mund të dëmtojnë baterinë e pajisjes ose të shkaktojnë zjarr duhet të shmangen.

Ju lutem vini re se disa smartphones kategorikisht nuk duan të "jenë miq" me pajisjet e ruajtjes së palëve të treta - vetëm modelet origjinale. Ka raste kur nuk ngarkuesit "amtare" vënë telefonat jashtë veprimit.

Rekomandime për tarifimin e telefonave

Rekomandime për tarifimin e telefonave

Sipas rregullave të thjeshta mund të çojë në një rritje të ndjeshme në jetën e baterisë të pajisjes suaj:

 • Një herë në muaj ose dy, shkarkoj plotësisht pajisjen.
 • Është e këshillueshme që të ngarkoni baterinë e telefonit vetëm deri në 80-85%.
 • Sipas shumë ekspertëve, është më mirë të mbani pajisjen me një nivel të ngarkuar prej 50%.
 • Temperaturat ekstremisht të larta dhe të ulëta prekin bateritë.
 • Prania e një baterie në një gjendje të shkarkuar për një kohë të gjatë është e dëmshme për të.
 • Nëse mbani një baterinë rezervë, ngarkoni atë të paktën 50% përpara se ta ruani atë.

Rezultati

Këshilla të thjeshta se si të ngarkoni në mënyrë të rregullt telefonin, të cilin e kemi shqyrtuar sot, mund të kursejnë ndjeshëm kapacitetin e baterisë. Nuk është e nevojshme t'i përmbahesh atyre në një mënyrë të rreptë: asgjë e tmerrshme nuk do të ndodhë nëse harroni pajisjen në prizë për një ditë. Sidoqoftë, duhet të shmangni ngarkimin e rregullt të baterisë. Kujdesuni për veten dhe pajisjet tuaja!

Të ngjashme

A e dini se cili OS i lëvizshëm është më i miri në vitin 2017?
Si të porositni një smartphone nga Kina, në mënyrë që të mos jetë i dëmtuar?
Oreo?
Smartphones lakuar dhe frameless: madhështia apo perversion e ardhmja celular?
A po ngarkon shpejt telefonin tuaj të dëmshëm?
Навигация по сайту
Топ читаемых новостей
Дополнительный аксессуар WasserKRAFT /Ведро/ 5L
Дополнительный аксессуар WasserKRAFT /Ведро/ 5L купить недорого В нашем интернет-магазине вы может приобрести Аксессуары по приемлемой цене. Среди многообразия предлагаемых моделей и производителей несложно

Аксессуары для iPhone 5/5S/5SE/5C оптом: доставка по РФ из Москвы
Чехлы для мобильных телефонов являются не менее востребованными аксессуарами, чем кошельки для денег, но если деньги при падении не теряют своей ценности, то чувствительная цифровая техника не всегда

Официальные аксессуары для Galaxy S7 и S7 Edge от Samsung
Наконец-то состоялась долгожданная презентация нового Galaxy S7, где были продемонстрированы новые инновационные технологии и уникальные возможности флагманского смартфона. Более детально об этом можно

10 самых нужных аксессуаров для автомобиля
Как вы думаете, какие аксессуары для автомобилей сегодня наиболее ценятся? Какие дополнительные предметы комплектации современного автомобиля имеют наибольший спрос? Рейтинг самых полезных автомобильных

Смартфон Xiaomi Redmi Note 3 Pro 16Gb Special Edition Gold
Флагманский   Redmi Note 3 Pro От мечты к реальности Серия флагманских смартфонов Redmi Note получила много одобрительных отзывов. Какая новинка есть в Redmi Note 3 Pro? Это мощный флагманский

Душевые гарнитуры Keuco, официальный сайт дилера в Москве
Keuco – сантехника, неподвластная времени. История бренда Keuco ведет свой отсчет с 1953г. Небольшой частный бизнес со штатом сотрудников чуть более 2х десятков открылся в немецком городке Хемере. Учредителями

Топ 10: лучшие аксессуары для Xbox One. Обзор
В наши дни Xbox One является достаточно распространенной консолью. Правда, стандартный, заводской сенсор Kinect вы уже не найдете. Microsoft отказалась вкладывать его в комплект к каждой консоли. Однако,

Обзор аксессуаров для смарт часов Apple Watch
Лучшие ремешки, защитные чехлы, зарядные доки и многое другое для ваших смартчасов Apple. Если вы собираетесь купить одну из моделей умных часов Apple Watch, то наверняка хотите, чтобы их дополняли какие-то

Купить аксессуары для ванной Keuco в интернет-магазине Santeh-Import.ru
На сайте нашего интернет-магазина вы можете легко и быстро выбрать аксессуары для ванной Keuco, которые будут органично дополнять санузел, оборудованный сантехникой данной германской марки. С первого

Оригинальные Британские чехлы для LG NEXUS 4 E960 по невысокой цене
Неподражаемый стиль и покрытие отменного уровня от лучших брендов. Мы уверены, насколько вы цените ваше мобильное устройство NEXUS 4 E960, поэтому мы предлагаем вам необыкновенную коллекцию Case

Бизнес новости © 2016 Мой самый лучший блог!